torstai 5. toukokuuta 2011

Krookuksia

Muuttopuuhien lomassa ehdin vielä istutella muutamat sipulit, jotta kevät uudessa kodissa tuntuisi kivemmalta.

Kaikki tilatut eivät olleet mitä pitivät, mutta kun pihassa ei ole muutakaan, niin mikä tahansa kukka on suuri ilo.

Tämän piti olla Crocus 'Fuscotinctus' eli tummankeltainen jossa ruskeita raitoja terälehtien ulkopuolella.


Tämän puolestaan 'Zwanenburg Bronze' eli oranssi ja terälehtien ulkopuolella ruskeaa


.. ja viimeisen piti olla upea 'Jeannine' (jota olen koko talven odottanut) eli keltainen jossa violettia terälehtien ulkopuolella.


Elossa

Viimeisetkin lumenrippeet ovat sulaneet meidän pihalta ja pitkästä aikaa oli lämmin ja aurinkoinen päivä. Ehkä se kesä sieltä tulee, kun malttaa vaan odottaa..? Kasvimaan reunassa raparperi on kasvussa, tosin tämä näyttää ulkoavaruuden oliolta



Kasvimaalle syksyllä väliaikaisesti istutetut perennat (muutama kuunlilja, siemenkasvatuksia ja pari pensasta) ovat nekin hereillä, tai jotkut ainakin - punalehtinen raparperi


.. ja entiseltä naapurilta saatu pioni, mikä on kotoisin Hämeenlinnasta:


Pihlaja-angervo tulee aikaisin lehteen ja sekin on kovaa kyytiä silmuja avaamassa. Ei ehkä suosikkipensas, kun leviää, mutta mukava lisä puutarhaan juuri siitä syystä, että se vihertää niin aikaisin.


Saa nähdä tuleeko tänä vuonna yhtä hyvä omenasato kuin viime vuonna. Syksyllä keräsimme omenia monen monituista, oliko peräti 6 kiloa, mikä on paljon näin pohjoisessa. Omenapiirakoita on toivottavasti luvassa taas syksyllä.

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Vihreyttä

Vihdoinkin viimeiset lumet ovat sulaneet ja seinänvierustalla nurmi aavistuksen vihertää, mutta muuten nurmikko on kellertävä, puut uinuvat, eikä perennatkaan ole vielä oikein lähteneet kasvuun. Tosin eihän täällä juuri perennoja olekaan joten on melkein tyhjä kangas maalattavaksi.

Bambupenkin alle tulee laatoitus tiilistä ja sen ympärille matalia kivikkokasveja ja ehkä joku kiva pensaskin tuomaan korkeutta. Puutarhasuunnitelmia on tehty mielessä, mutta paperille en ole kuin tehnyt penkkien ääriviivat. Kasvit valikoituu maaperän ja kivien mukaan. Varmaan paljon tulee haettua isolta pihalta jakopaloja vaikka joitain tilauksia olenkin tehnyt.



Tete-a-tete- narsissi kukkii ruukussa nätisti ja ne onkin niitä harvoja ruukkukasveja joita viitsin ostaa, kun ne aina saa istutettua maahan kukinnan päätyttyä ja kukkivat sitten vuosi vuodelta enemmän avomaalla.




Työvälineet ovat valmiina. Nämä tosin niin nättejä, että harvoin tulee käytettyä, kuten kuvasta näkyy. :) Todella hyviä käteen ja tehokkaita, mutta koristeeksi ne on jääneet.


Ruukut pestynä ja pinottuna istutuspöydän alle. Istutuspöytä olisi saanut olla paljon paljon suurempi, kun kaikki ruukut eivät sinne mahtuneet:


Istutuspöydän ympäristö kokonaisuudessaan

Pyyheliinanaulakosta tuli hyvä työkalunaulakko ja ystävältä syntymäpäivälahjaksi saatu Vintage-laatikko säilyttää merkintätikkuja ja lyijykyniä.



Vastapainoksi kuva nurkkauksesta ennen istutuspöydän laittamista paikoilleen