sunnuntai 14. elokuuta 2011

Kurjenpolvia

Kurjenpolvia on kukkinut uudessa pihassa pitkin kesää:

Täällä Tornion alueella kasvaa valtavasti metsäkurjenpolvia - violettina, vaaleanlilana ja lähes valkoisena. Meidän pihaa on myös siunattu hyvin runsailla ryppäillä, mutta valitettavasti kaikkea ei voi säästää ja olen antanut kurjenpolvien kukkia kesäkuussa ennen kuin olen leikannut ne matalaksi. Säästin kuitenkin joitakin kukkapenkkeihinkin:







Isolta pihalta toin tummakurjenpolven siementaimia:

Tummanvioletti sai kaverikseen keltavihreäkirjavan kirjopuntarpääheinän:



Hentoisen vaaleanpunainen:




Tämän nimi tuleepi myöhemmin..

Ruskeahkolehtinen 'Espresso' eli virallisesti Geranium maculatum 'Espresso':

5 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Löysin tämä uudemman puutarhablogisi vasta nyt, olenkin ihmetellyt ettei quun puutarhaan tule juurikaan päivityksiä;)

Susanna kirjoitti...

Kurjenpolvi on niitä kasveja, jotka olivat aina mukana lapsena tekemissäni kimpuissa. Äidin kukkapenkit olivat kiellettyä aluetta, joten peltojen laidoilla viihtyvät kurjenpolvet tulivat tutuiksi. Hieno kasvi, jota en edelleenkään osaa puutarhaan mieltää, paitsi niille niittymäisille osille :). Pitää vissiin taas laajentaa omaa näkökulmaa ja kylvää kurjenpolven eri muunnoksia pihamaalle, sillä kasvi on kyllä kaunis.

quu kirjoitti...

Pioni, quun puutarhassa tulee vierailtua kerran kuukaudessa ja sen jälkeen on satoja kuvia käsiteltävänä että välillä ramaisee niiden muokkaaminen. ;) Täällä tapahtuu vielä varsin hitaasti asioita, mutta pikkuhiljaa opitaan tuntemaan pihaa.

Susanna, kurjenpolvia on tosiaan niiiiin monenlaisia, että varmasti teidänkin pihalle joku niistä passaa ihan puutarhakasviksi saakka. :)

K kirjoitti...

Mikä blogi sinulla on aktiivisin? Kyllä hortensioissa on sitä jotain.. mielestäni ne ovat myös keväällä ja kesällä kauniita. Keväällä alle sopii kevätkukkijoita koska puhkeavat lehteen suht. myöhään. Ja toisaalta isot, selkeät ja siistit lehdet ovat vaaleanvihreät ja luovat sopivasti vaihtelua vihreän sävyisin. Ihana blogi tämäkin! Miten ajattelit talvettaa sen sinisen hortensian ;)?

quu kirjoitti...

K, jaa-a, se vaihtelee. :) Tämä nyt varmaan jää talvilevolle mutta quutamopuutarhaa päivittelen kevääseen saakka.

Siniset hortensiat istutin maahan - toinen muutti tänne Tornioon ja toinen asustelee Quutamopuutarhassa. Toivottavasti edes jompi kumpi viihtyy niin, että kukkii ja kasvaa hyvin.